Komunální služby? Na osm let

Komunální služby? Na osm let
ilustrační foto MMP

Jak PvNovinky několikrát informovaly, v těchto dnech bylo zahájeno zadávací řízení veřejné zakázky na komunální služby. Má čtyři okruhy a výběrové řízení v celkové hodnotě bezmála miliardy korun bude vyhlášeno v průběhu letošního roku. Vítězné firmy pak získají s Prostějovem smlouvy na osm let.

Soutěžit se bude o zakázku týkající se správy údržby komunikací (224 milionu), svoz komunálního odpadu (280 milionů), správu a údržbu veřejné zeleně (216 milionů) a správu a údržbu veřejného osvětlení (56 milionů). Řízení bude dvoukolové, z prvního kola postoupí jen zájemci, kteří splní všechny podmínky. Zadávací řízení již běží, vítězové by měli být podle magistrátu známi do konce srpna letošního roku.

Zda město bude moci při nespokojenosti s jejím plněním smlouvu vypovědět a proč se zakázka vypisuje na osm let, se redakce zeptala přímo vedení radnice. „ U takových smluv je standardně výpovědní lhůta možná (z obou stran s výpovědní lhůtou – buď zákonnou nebo dohodnutou). Jinak, doba osmi let byla stanovena z důvodu náročnosti tohoto výběrového řízení, aby se neopakovalo řízení každé 2 – 3 roky,“ odpověděla mluvčí Jana Gáborová. Podle jejích slov má navíc za osm let skončit možnost skládkování, takže se bude třeba i v rámci komunálních služeb připravit na změny v nakládání s odpady. (ber)

Poslat nový komentář