V Prostějově má volební "plachta" 42 x 60 centimetrů!

V Prostějově má volební "plachta" 42 x 60 centimetrů!
ilustrační foto olomouc.cz

 

Chystáte se ke komunálním volbám? Raději si před nimi včas nechte překontrolovat zrak a upravit dioptrie. Kvůli úsporám nařízeným ministerstvem vnitra se totiž 396 zájemců dvanácti stran o křesla zastupitelů muselo vměstnat na jeden papír. K jeho nastudování budete potřebovat notnou dávku trpělivosti i prostoru.

Hlasovací lístek do prostějovských komunálních voleb bude připomínat menší plachtu, hustě potištěnou z obou stran. Nařízení přišlo z ministerstva vnitra. Vzhledem k tomu, že v Prostějově kandiduje dvanáct stran či uskupení, musel být použit  formát A2. Ve schránce tak naleznete plachu o rozměrech 42 x 60 centimetrů, jejíž obsah byste si raději měli nastudovat doma. Zatímco dříve bylo město rozděleno do několika obvodů a každý z nich měl lístky vlastní, nyní je sloučeno do jednoho superobvodu.

Nejsme na tom ale nejhůř, v sousední Olomouci mají plachtu metrovou, v Praze dokonce ještě o metr větší. Je otázkou, v čem tedy spočívá zamýšlená ministerská úspora. Domácností se dotkne spíš naopak – řada volebchtivých si na luštění bude muset pořídit brýle.  (ber)

Poslat nový komentář