Mládí kupředu!

Mládí kupředu!
Foto David Vančík

 

Místní Mladí konzervativci jdou do nadcházejících komunálních voleb se slovy ,,Mládí kupředu". Že se nejedná jen o prázdná slova, ale že se opravdu naše pravicová politická scéna omlazuje, dokazují tito mladí lidé na kandidátní listině ODS v Prostějově. 

23letý student vysoké školy David Vančík mimo svá studia předsedá občanskému sdružení Přátelé města Prostějova a Regionálnímu klubu Mladých konzervativců v Olomouci. Několik let vykonává funkci interního auditora pro systémy řízení ISO. Členem občanské demokratické strany je již od svých 18ti let a posléze se stal i členem Mladých konzervativců v Olomouci, kam ho zavedla studia na Univerzitě Palackého. Na kandidátní listině ODS Prostějov hájí mladou nastupující generaci z čísla 13.

Tvrzení, že politika je jen mužskou dominantou, v Prostějově není úplně správné. Řadu kandidujících žen doplňuje i mladá studentka logistiky cestovního ruchu na Vysoké škole logistiky v Přerově Nikola Kucharčuková, kterou také někdy můžeme najít na dopravním hřišti v Prostějově, kde brigádně pracuje. Nikole je 21 let a je vdaná. Jak PvNovinkám sdělila ,, Děti mám moc ráda a až dokončím svá studia, tak bych určitě děti chtěla mít, ale v současné době je s manželem neplánujeme. Pořídili jsme si fenku Elinku. Taktéž mám šestiměsíční sestřičku Julinku, o kterou mám možnost se starat." Nikola hájí mladou generaci z 30. místa kandidátky ODS.

O dvě místa pod Nikolou kandiduje další mladý konzervativec, Jiří Motyčka. Jiří studuje obor Informační management na vysoké škole a brigádně se sním můžeme také setkat v prostějovské prodejně firmy OKAY, kde působí jako prodavač. 

Jakpak si tito mladí povedou? (dv)

Poslat nový komentář