Strany mlží o důvodu vzniku koalice?!

Strany mlží o důvodu vzniku koalice?!
ilustrační foto

 

Primátor Miroslav Pišťák objasnil na dnešní tiskové konferenci konečné složení nové rady města.  Šest křesel připadne jeho ČSSD, dvě Pévéčku a tři křesla obsadí KSČM. V křeslech zůstanou původní náměstci, přibude uvolněný radní, kterým je Jaroslav Šlambor z KSČM.  

„ČSSD bude mít pozici primátora a dvou náměstků, další dva náměstky získá Pévéčko a neuvolněný radní připadne KSČM. Bude to Jaroslav Šlambor, který bude mít na starosti dotační politiku a projekt ITI. Je potřeba, aby se této záležitosti věnoval někdo denně. Doktor Šlambor má obdobné zkušenosti ze své ekonomické praxe,“ vysvětlil  primátor Miroslav Pišťák.

O spojení  ČSSD s komunisty uvedl jen to, že má pochopení pro ty, kterým se koalice nelíbí. „My jsme nebyli ti, kteří od původního návrhu koalice s ANO ustoupili,“ dodal Pišťák. Podle vyjádření lídra Pévéčka Jiřího  Pospíšila se nikdo z jednajících dodnes nedozvěděli žádný důvod, proč s Pévéčkem ANO nechtělo jednat. „Jejich chování bylo vůči nám nepolitické a neslušné. Proč se tak vyjednavači ANO zachovali, není doposud nikomu jasné,“ ohradil se na tiskové konferenci s tím, že je jednáním hluboce a hlavně lidsky zklamán.  

Jaroslav Faltýnek, poslanec a člen vyjednávacího týmu ANO, již ale před časem sdělil, že to byl názor členské základy. „Zavázala vyjednávací tým navrhnout tuto variantu (koalice složená z ČSSD, hnutí ANO a pravicových stran). Sociální demokracie to zvážila a rozhodla se jinak," uvedl Faltýnek, podle kterého varianta koalice ČSSD, ANO a KSČM, která by měla v zastupitelstvu 20 členů, na stole vůbec nebyla.

Na prohlášení obou lídrů reagovala okamžitě zástupkyně hnutí ANO Hana Naiclerová. „Ještě dnes vydáme tiskové prohlášení, ve kterém vysvětlíme, jak to při jednáních ve skutečnosti bylo,“ sdělila. (ber)

Poslat nový komentář