Bydlení v Sušilově bude dražší. O hodně

Bydlení v Sušilově bude dražší. O hodně
ilustrační foto MMP

O novém objektu komunitního domu v Sušilově ulici v Prostějově PvNovinky již několikrát informovaly. Naposledy v souvislosti s návrhem jednatele Domovní správy Prostějov Vladimíra Průši ohledně výše nájmu. Ten se ale od návrhu bude znatelně lišit.

"Cena pronájmu by měla být stanovena na 115 Kč/m2/měsíc, cena garážového stání na 600 Kč/měsíc. Navrhovaná cena nájemného odpovídá dvojnásobku nájemného v DPS Hacarova a Polišenského. Vzhledem k tomu, že v bytech Sušilova budou bydlet minimálně dvě osoby, na rozdíl od stávajících DPS, je i tato výše nájemného logicky odůvodnitelná. Cena nájemného by tedy neměla překročit 5175,- Kč/měsíc. Vzhledem k rekuperaci vzduchu budou náklady na vytápění minimální. Nájemné za garážové stání bude stejné jako v ostatních domech," zdůvodnil tehdy svůj návrh jednatel Domovní správy Prostějov Vladimír Průša. 

Rada města vzala návrh na vědomí, ceny ale navýšila na 150 korun za metr a 1000 korun za garáž. "Jde o to, že dům stojí na lukrativním místě v centru města, navíc jsou náklady na jeho provoz vzhledem k použitým technologiím minimální," zdůvodnila rozhodnutí Rady primátorka Alena Rašková. 

O bydlení v domě je podle radních velký zájem. Dokončen by měl být v srpnu, první nájemníci by se měli stěhovat v září. (ber) 

Komentáře

Tak náklady na stavbu jsou dost vysoké a návratnost investic by měla být již z toho důvodu, že z nájemného by se měla i nadále financovat bytová výstavba města. takže, nic není zadarmo, údržba něco stojí a je tom v souladu s posudkem vydaným již před cca 12-ti lety, týkajícího se ekonomického nájemného v souvislosti se zrušením tzv. regulovaného nájemného. Spíš je zarážející, že město pronajímá byty pod úroveň nákladů na údržbu. Proto bytový fond města chátrá a nestaví se nové byty.

Luxusní bydlení, astronomické náklady na výstavbu, moderní u, každý byt má v suterénu vlastní garážove stání...konečně alespoň náznak péče řádného hospodáře. P.

Náklady na provoz jsou minimální, proto cenu navýšíme. To jako opravdu?

Poslat nový komentář