Tenorista Cura vystoupí v Olomouci

Tenorista Cura vystoupí v Olomouci
ilustrační foto

Od 1. února začíná předprodej vstupenek na koncert slavného argentinského tenoristy žijícího ve Španělsku. Vystoupení bude jediným v tomto roce ve střední Evropě a odehraje se v rámci mezinárodního hudebního festivalu Dvořákova Olomouc.

Jose Cura vystoupí v Olomouci 2. června společně s korejskou sopranistkou Wonsin Lee a zazpívá nejznámější árie a duety z oper G. Verdiho a G. Pucciniho. Umělce doprovodí Moravská filharmonie Olomouc pod dirigentskou taktovkou argentince Maria de Rosa. Filharmonie s Curou již spolupracovala při jeho turné v Německu a Rakousku.

Jako vhodné místo pro koncert bylo vybráno Horní náměstí v Olomouci. Zde bude vytvořen ohraničený prostor s hledištěm, které pojme 2 800 diváků, a velkoplošnou obrazovkou. Pořadatelé nepočítají s náhradní variantou, takže v případě deště diváci obdrží pláštěnky.

Organizačně a finančně náročný projekt podpořila Moravská filharmonie Olomouc, statutární město Olomouc a TK PLUS Prostějov. Koncertu bude předcházet rozsáhlá propagace nejen v České republice. V nejbližší době budou spuštěny stránky www.josecuraolomouc.cz, kde naleznou zájemci všechny informace. Vstupenky budou k dostání v podloubí olomoucké radnice a v síti Ticketportal. Ceny vstupenek jsou 600 Kč, 900 Kč a 1 700 Kč.

(pel)

Poslat nový komentář