Koncert Rámusníků ve znamení gospelů

Koncert Rámusníků ve znamení gospelů
Foto z koncertu

Páteční večer přinesl příjemné občerstvení všem milovníkům dobré muziky. V Kavárně ve Špalíčku uspořádala koncert mládežnická kapela Rámusníci. Občerstvení to bylo skutečně výborné, svěží melodie odvály únavu uplynulého týdne a radostně naladily přítomné do nadcházejících víkendových dní. 

Kapela rozdává krásnou muziku už druhým rokem, v repertoáru má nejen úpravy duchovních písní ze zpěvníku, ale také různé gospelové skladby i evergreeny světové hudby. Své zázemí našli mladí muzikanti v modlitebně Českobratrské církve evangelické U Kalicha, kapelníkem a patronem Rámusníků je farář Jan Jun. Všichni členové kapely Rámusníci jsou i členy sboru - saxofonistky Diana Provazníková a Noemi Bedřichová, klávesista Milan Řezník, baskytarista Martin Jun, kytarista Kolja Ivaskiv i zpěvák Ondra Provazník. Do kapely zapadl i nový hráč na bicí Martin Pivoňka zvaný Tudži.

Rámusníci mají za sebou řadu vystoupení – na adventních koncertech, při každoroční akci Noc kostelů, hráli společně se známou kapelou Old Brown Shoes, na ekumenických setkáních mládeže ve Svitavách, v Kolíně, v Praze. Kdo rád poslouchá kvalitní muziku, může využít dalšího veřejného vystoupení mladých hudebníků v pátek 1. června při Noci kostelů v modlitebně U Kalicha.   

 (jap) 

Poslat nový komentář