Koncerty duchovní hudby zpříjemní období velikonočních svátků

Ondřej Mucha
Ondřej Mucha

Mistr varhan Ondřej Mucha připravil v období velikonočních svátků dva koncerty, které potěší nejen  milovníky varhanní a duchovní hudby. Do programu vybral klenoty české i světové varhanní tvorby.

První z koncertů se uskuteční už tuto sobotu 31. března v modlitebně Husova sboru v Demelově ulici. Do svého varhanního recitálu zařadil Ondřej Mucha dílka například D. Buxtehuda, J. S. Bacha, J. Brahmse, L. Janáčka, B. Martinů, L. Sluku. Koncert začíná v 15 hodin, vstupné je dobrovolné. 

Druhý koncert bude o velikonoční neděli 8. dubna v chrámu Povýšení sv. Kříže v Prostějově. Program  Slavnostního velikonočního koncertu bude zpestřen sopránem Vieroslavy Otrubové, zazní skladby Bacha, Mozarta, Francka a dalších. Koncertní vystoupení začíná v 17 hodin. Výtěžek loňského velikonočního koncertu přispěl na charitu.

Ondřej Mucha je varhaníkem v kostele sv. Jana Nepomuckého (u Milosrdných) a v kostele sv. Bartoloměje ve Vrahovicích. Koncertuje sólově po celé České republice nebo doprovází některého z interpretů duchovní hudby.    

(jap)

Sobota, Březen 31, 2012 - 15:00

Poslat nový komentář