Václav Hudeček zahájí Prostějovské dny hudby

ilustrační foto
ilustrační foto

Jen co dozněly poslední tóny Hudebního festivalu Haná, už je pro milovníky dobré muziky připravena další hudební lahůdka. V pondělí 16. dubna odstartují zahajovacím koncertem s Václavem Hudečkem Prostějovské dny hudby. V letošním roce je to jubilejní 20. ročník.

V průběhu dubna a května nabídnou Prostějovské dny hudby pořádané Základní uměleckou školou Vladimíra Ambrose a Městským divadlem Prostějov na desítku koncertů a hudebních vystoupení v pestrém žánrovém složení. Pořadatelé sázejí každý rok na prostějovské muzikanty – žáky, studenty, kantory ZUŠ, místní orchestry a pěvecké sbory. Koncerty budou probíhat nejen v budově ZUŠ a v divadelním či přednáškovém sále Národního domu, ale také v kostele Povýšení sv. Kříže nebo přímo na náměstí T. G. Masaryka. 

Festivalový maraton zahájí v pondělí 16. dubna houslový virtuóz Václav Hudeček za doprovodu olomouckého komorního orchestru Camerata Moravia. Koncert začíná v městském divadle v 19 hodin. Program festivalu pak mimo jiné nabídne jazzový koncert, vystoupení Dechového orchestru ZUŠ se zpěvačkou Bárou Basikovou, promenádní koncert, varhanní koncert a řadu vystoupení komorních souborů. Prostějovské hudebníky a zpěváky doplní účinkující ze zahraničí - sopranistka Lynn Eustis a tenorista Brian Nedvin z USA. 

Další informace a podrobný program Prostějovských dnů hudby najdou zájemci na webových stránkách ZUŠ Prostějov.   

(jap)

Pondělí, Duben 16, 2012 - 19:00

Poslat nový komentář