Proměny se chystají na vánoční koncerty

Proměny se chystají na vánoční koncerty
Foto Lucie H.
Další fotky: 
Proměny se chystají na vánoční koncerty

 

I když o prostějovském pěveckém sboru Proměny nebylo od benefičního koncertu pro Klokánek, kde si zazpíval s Hradišťanem, slyšet, rozhodně nezahálí. Chystá se totiž na vánoční koncerty. A zpívat bude i na Staroměstském náměstí v Praze.

„Úvodní koncert vánoční „tour“ si vyslechne 30. listopadu Konice. Od 16 hodin budeme u zahájení vánoční výstavy na zámku, v 17 hodin zazpíváme u slavnostního rozsvěcení vánočního stromku na náměstí,“ přiblížila první koncert sbormistryně Anna Králová. Proměny pak čeká 3. prosince v 17 hodin koncert na ochozu prostějovského muzea, nazvaný Vánoce s Proměnami, 7. prosince budou mít Adventní koncert v kapli v Držovicích a 18. prosince rozezní kostel Sv. Cyrila a Metoděje na Brněnské hlavní vánoční koncert Proměn.

13. prosince jedou Proměny do Prahy. „Zazpíváme od 18 hodin na Staroměstském náměstí na Adventních zpěvech 2014, které pořádá agentura Maribu,“ vysvětlila koordinátorka Proměn Lenka Copková.

V současné době Proměny pilují repertoár, v neděli měly celodenní soustředění, další je do prvního koncertu ještě čekají. „Snažíme se zkrátka zodpovědně připravovat a nepřetržitě tmelit náš stále pěvecky zapálený kolektiv,“ pochlubila se jedna z duší souboru Simona Černá.

Proměny litují jediného, že z časových důvodů musely řadu vystoupení odmítnout.

Chcete-li se tedy potěšit krásnými melodiemi, skvěle znějícími hlasy a v neposlední řadě radostí, které prodchne každé vystoupení Proměn, udělejte si v kalendáři poznámku. Určitě nebudete litovat! (ber)

Poslat nový komentář