Vlastimila zakončila svátky vskutku svátečně

Vlastimila zakončila svátky vskutku svátečně
Koncert Vlastimily v Husově sboru

Milovníci hudby a příznivci „Vlastimilky“ si pochutnali na skutečně výborném menu vánočního koncertu. Stalo se již tradicí, že ženský pěvecký sbor Vlastimila svým vystoupením na Štěpána důstojně zakončí vánoční svátky. A nejinak tomu bylo i letos.

V sále Husova sboru vystupuje Vlastimila pod vedením Marie Hejduškové už několik let a volba koncertovat na tomto místě byla velmi šťastná. Jednak je modlitebna příjemně vytopená, jednak akustika pod jednoduchou klenbou je bez nadsázky nebeská. Kdo sem vstoupil k večeru 26. prosince, odcházel naplněn pokorou a svátečním prožitkem.

Nejdůležitější byl samozřejmě výběr repertoáru. Posluchači ocenili směs vánočních písní začínajících neodmyslitelnou Tichou nocí, hanáckých koled, ale taky spirituálu či krásné vánoční písničky Františka Nedvěda Bim-bam. Vše doplnilo Bachovo Preludium a jedna věta z Musilovy Sonaty solemnis v podání varhaníka Ondřeje Muchu. Koncert vyvrcholil spontánním zpěvem sboru i všech posluchačů – hymnus Narodil se Kristus Pán splýval ze rtů všem upřímně od srdce.

(jap)

Poslat nový komentář