Koně ze Srdéčka se jedou proběhnout do Pardubic

Koně ze Srdéčka se jedou proběhnout do Pardubic
Foto Equichanel

 

Většina jde pro handicap, čtvrtina pro kvalifikaci. To je  třetí a předposlední kvalifikace na 125. Velkou pardubickou s Českou pojišťovnou, která se poběží 22. srpna v Pardubicích. Do Ceny firmy Chládek a Tintěra Pardubice na tradiční distanci 5800 metrů je přihlášeno šestnáct koní, dva z nich z hvozdecké stáje Stanislava Popelky. Srdéčko budou reprezentovat Nikas a Modena.  

Jedenáct koní už je kvalifikovaných a jdou si vylepšit handicap, tedy průběžné hodnocení, aby byli mezi kvalifikovanými co nejvýš a měli pokud možno jistotu startu ve Velké pardubické. Desetiletý valach Nikas splnil kvalifikaci už v květnu, a jeho forma s blížícím se podzimem stále stoupá. Své kvality prokázal v roce 2013, kdy ve Velké doběhl jako druhý. Vloni měl smůlu, svého jezdce Dušana Andrése vyhodil ze sedla na Taxisu. V druhé kvalifikaci, kterou byl červnový Memoriál mjr. Miloše Svobody, si doběhla pro start ve Velké osmiletá hnědka Modena. Ta se na start postaví vůbec poprvé. Své vytrvalecké schopnosti prokázala vloni vítězstvím v 5200 metrů dlouhé Ceně Labe. Podle odborníků patří k české krosařské elitě.

Druhým nejvýznamnějším dostihem odpoledne bude Cena Peruána na 5200 metrů, kde představí další Popelkův svěřenec, devítiletý valach Borderland. Ten  se v červnu po roce vrátil na dráhu a měl by prokázat nárůst formy. I jeho jméno najdeme mezi přihlášenými do Velké pardubické.

Do Pardubic pojedou ze Srdéčka další koně. V Ceně Chovservisu bude startovat čtyřletý valach Lombardini, v Ceně podporované společností Taylor & Cox pětiletý bílý valach Marcus Aurelius, a v Ceně společnosti IREL se proběhne sedmiletý hnědý valach Avere.

Přenos z Pardubic můžete sledovat v sobotu od 15,25 na ČT Sport. (ber)

Poslat nový komentář