Koně ze Srdéčka byli v Pardubicích úspěšní

Koně ze Srdéčka byli v Pardubicích úspěšní
Foto Equichanel

 

V sobotním dostihovém odpoledni v Pardubicích bodovali i koně ze stáje Stanislava Popelku. Ve třetí a předposlední kvalifikaci na 125. Velkou pardubickou s Českou pojišťovnou, Ceně firmy Chládek a Tintěra Pardubice doběhla osmiletá hnědka Modena třetí a potvrdila tak svou špičkovou krosařskou třídu.

Ze 16 koní doběhlo dostih jen 8, na trati zůstal další Popelkův svěřenec Nikas, který ale už má start ve Velké zajištěn.

V druhém nejvýznamnějším dostihu odpoledne, v Ceně Peruána na 5200 metrů, zabodoval Popelkův devítiletý valach Borderland, který doběhl čtvrtý. I on je přihlášen do Velké pardubické a kvalifikaci má splněnu.

V Ceně podporované společností Taylor & Cox si pětiletý bílý valach Marcus Aurelius vybojoval třetí místo.

Do 125. Velké pardubické je kvalifikováno celkem třiatřicet tuzemských koní a čtveřice ze zahraničí. Trojice z hvozdícího Srdéčka by mohla výrazně zasáhnout do pořadí. Nikas doběhl v roce 2013 druhý, Modena si hravě poradila s Velkou cenou Labe. Bordelanda vloni pronásledovalo zranění, své kvality ale už potvrdil.

Stanislav Popelka je léta nejen jedním z nejlepších českých trenérů dostihových koní, ale i špičkovým chovatelem. Modena, stejně jako Hirsch a Mandarino, kteří uspěli i ve Velké, pocházejí právě ze Srdéčka. Mimochodem, i druhý zástupce ve Velké, Nikas, je českého chovu. (ber)

 

 

 

Poslat nový komentář