Fotbalovou Konici čeká před jarem řada změn

Fotbalovou Konici čeká před jarem řada změn
ilustrační foto

Řadou změn v kádru projde během zimní přestávky první i druhé mužstvo mužů Sokola Konice.

Kádr trenéra Svatopluka Kováře decimovala v závěru soutěže zbytečná vyloučení, která se v podobě trestu Petera Kmecika a Radima Dvořáka přenesou i do jarní části soutěže. Navíc bude zřejmě celé jaro Konickým chybět konstruktivní záložník Jonáš Navrátil, který jde v prosinci na operaci kolene. U třetího nejlepšího celku okresu tak musejí řešit, co dál.

„Oslovili jsme celkem šest nových hráčů, kteří by do Konice mohli přijít. Rozhodnout chceme do Vánoc, abychom do přípravy šli s relativně jasným kádrem,“ nastínil přestupovou strategii jednatel klubu Rostislav Přikryl. Stejný postup zvolil konický management i vůči hráčům, kteří chtějí odejít, chce však za ně mít náhradu. 

Kromě toho bude muset vedení klubu řešit, jak naloží s hráči, kteří jsou v Konici na hostování. To se týká Pavla Kryla, Jana Bednáře, Jonáše Navrátila, Radima Dvořáka a Davida Škody. U posledních dvou může Konice uplatnit opci na přestup, kromě toho se do kádru vrací z hostování brankář Jan Vítek (z divizní Vrchoviny) a taktéž Petr Voral z Vyškova. Oba však zřejmě budou ve svých stávajících týmech pokračovat.

Změny se dočká i kádr B mužstva. Pravidelně za něj od jara bude nastupovat pětice dorostenců Vojtěch Nakládal, Filip Drešr, Pavel Muzikant, Petr Antl mladší a Petr Vydržel, kteří by měli v budoucnu tvořit kostru týmu Martina Slezáka. Kromě nich se do týmu vrací i odchovanci, kteří v mužstvu vinou pracovních či jiných povinností či zranění v posledním půlroce nepůsobili. Konkrétně jde o Ladislava Doseděla, který se vrací z mise v Afghánistánu, a zkušené Davida Kvapila a Zdeňka Kaprála.

(red)

Poslat nový komentář