Řídím – piju nealko pivo i na Prostějovsku

Řídím – piju nealko pivo i na Prostějovsku
Foto PČR
Další fotky: 
Řídím – piju nealko pivo i na Prostějovsku
Řídím – piju nealko pivo i na Prostějovsku

 

Ve dnech 15. a 18. 8 2014 se konala dvě kola celorepublikového projektu "Řídím - piju nealko pivo". Tyto tradiční akce, pořádané v součinnosti s Českým svazem pivovarů a sladoven a BESIP, se tentokráte konaly v centru městyse Drahany a v Anenské ulici v Prostějově. Odhalily bohužel i několik hříšníků.

„U zastavených řidičů je mimo běžných úkonů provedena orientační zkouška na přítomnost alkoholu v dechu. V případě negativního výsledku dostane řidič od zástupkyně Českého svazu pivovarů a sladoven dárek v podobě nealkoholického piva a alkoholtesteru a od pracovníka BESIPu drobné propagační předměty a dopravně preventivní materiály,“ popsal preventista František Kořínek. 

Při páteční akci v Drahanech nebyl zjištěn žádný ze 48 kontrolovaných řidičů pod vlivem alkoholu, či jiných návykových látek, zjištěné drobné dopravní přestupky byly řešeny domluvou. Při pondělní akci v Anenské ulici v Prostějově bylo rozdáno 36 nealkoholických piv a alkoholtesterů. „Dva dopravní přestupky byly tak závažné, že musely být vyřešeny v blokovém řízení. Dále byl zjištěn jeden řidič pod vlivem návykových látek. Tento řidič má také platný zákaz řízení všech motorových vozidel na dobu jednoho roku a to za stejný přestupek, tedy za řízení pod vlivem jiné návykové látky,“ dodal Kořínek. (ber)

 

Poslat nový komentář