Dva řidiči pod vlivem návykových látek

Dva řidiči pod vlivem návykových látek
ilustrační foto PČR

Dva řidiče pod vlivem drog chytili za volantem v neděli policisté na Prostějovsku. Oba jsou podezřelí z přestupku.

V neděli krátce před desátou hodinou večer kontrolovali policisté na ulici Císařské v Brodku u Prostějova řidiče osobního motorového vozidla. U 25letého řidiče provedli dechovou zkoušku, která byla negativní. Zato orientační test na omamné a psychotropní látky byl pozitivní na canabis. Policisté mu na místě zadrželi řidičský průkaz a zakázali další jízdu. Nyní je podezřelý ze spáchání přestupku proti bezpečnosti a plynulosti silničního provozu.
Ze stejného přestupku je podezřelý také 19letý řidič vozidla Škoda Felicia, kterého kontrolovali policisté v neděli krátce před půl jedenáctou v noci na komunikaci mezi obcemi Stínava a Ohrozim. "Dechová zkouška na alkohol byla negativní, zato orientační test na omamné a psychotropní látky byl pozitivní na amphetamin/methamphetamin. Řidič však s výsledkem nesouhlasil a dobrovolně se podrobil lékařskému vyšetření, spojenému s odběrem biologického materiálu. Policisté mu další jízdu zakázali," uvedla policejní mluvčí Irena Urbánková. Policisté navíc zjistili, že není držitelem řidičského oprávnění. Po uplynutí doby zákazu řízení si nepožádal o vydání nového řidičského průkazu. (red)

Komentáře

Již jsou na internetu k testům na drogy od státní policie připomínky jelikož nejsou spolehlivé! - případ z 3.12.2015 kdy byl pozitivní test na amfetamín ale z krve negativní! Zajímal by mě postoj PČR?!

Poslat nový komentář