Po dálnici svištěl skoro dvoustovkou. Odnesl to kaucí

Po dálnici svištěl skoro dvoustovkou. Odnesl to kaucí
Foto PČR
Další fotky: 
Po dálnici svištěl skoro dvoustovkou. Odnesl to kaucí

Ve středu 9. 3. 2016 se policisté dálničního oddělení a silničního dohledu Krajského ředitelství policie Olomouckého kraje zaměřili na řidiče našich zpoplatněných úseků dálnice. Během dne zkontrolovali 75 řidičů a zjistili 33 přestupků. Jeden přestupek postoupili správnímu orgánu a za zbylé přestupky uložili pokutu v celkové výši 16 700 korun. V jednom případě byla uložena i kauce ve výši 5 tisíc korun.

„Mezi nejčastější přestupky patřilo překročení nejvyšší povolené rychlosti (130 km/hod) a to u dvanácti řidičů. Jeden řidič, cizinec, jel na povolené 130 km/hod rychlostí 198km/hod. Tomu byla uložena výše zmiňované kauce,“uvedla policejní mluvčí Marta Vlachová.

Mezi další přestupky patřil hlavně nevyhovující technický stav, jako prošlá technická kontrola, nesvítící světla apod. Žádný kontrolovaný řidič nebyl zjištěn pod vlivem návykové látky a také všichni měli na vozidle vylepenou platnou dálniční známku.

Během dvou měsíců roku 2016 policisté dálničního oddělení Kocourovec řešili 949 přestupků, za které uložili pokuty v celkové výši 483 500 korun, dále 31 přestupků oznámili správnímu orgánu. Loni za stejné období bylo zjištěno 1010 přestupků a na pokutách uloženo 373 200 korun. Jedná se o různé přestupky od nesvítících světel, přes překročení nejvyšší povolené rychlosti, alkohol, špatně upevněný náklad a další.

„Za celý rok 2015 toto oddělení zjistilo 4819 přestupků a na pokutách uložilo 1 937 500 korun,“ dodala Vlachová. (red)

 

Poslat nový komentář