O Velikonocích excelovali opilí cyklisté. Jeden měl v dechu 2,67 promile

O Velikonocích excelovali opilí cyklisté. Jeden měl v dechu 2,67 promile
ilustrační foto

Policisté se o Velikonocích zaměřili i na cyklisty. V pondělí chytili na silnicích hned tři hříšníky, kteří se na cestu vydali značně posilněni alkoholem. Ten „nejlepší“ měl v dechu 2,67 promile. 

V pondělí krátce po patnácté hodině kontrolovali policisté v Němčicích nad Hanou dvaatřicetiletého cyklistu. Muž jevil známky podnapilosti, což potvrdila i provedená dechová zkouška, kterou policisté u muže změřili hodnotu 2,44 ‰ alkoholu v dechu. „Muž se k požití alkoholu před jízdou přiznal a uvedl, že od ráno toho dne vypil asi 30 odlivek slivovice,“ popsal prvního provinilce policejní mluvčí František Kořínek s tím, že další jízdu policisté muži zakázali.

Ve 21:40 hodin kontrolovali policisté v Laškově šedesátiletého cyklistu, který při jízdě plně využíval celou šíři vozovky. V dechu měl 1,97 ‰ alkoholu. „I tento muž s naměřenou hodnotou souhlasil a uvedl, že v posledních dvou dnech nadměrně požíval alkohol a krátce před jízdou vypil několik odlivek slivovice,“ uvedl Kořínek. I jemu policisté další jízdu zakázali. 

Třetí kontrolovaný cyklista je již zmíněný rekordman, kterého krátce před třiadvacátou hodinou zastavila policejní hlídka opět v centru Němčic nad Hanou. „V dechu měl 2,67 ‰. Kolik toho vypil nedokázal říct, pouze konstatoval, že pije celý den,“ doplniol poslední informaci Kořínek.

Pánové jsou podezřelí ze spáchání přestupků proti bezpečnosti a plynulosti provozu na pozemních komunikacích, za které jim u správního orgánu hrozí pokuta od 2 500 do 20 tisíc korun. (ber)

 

Poslat nový komentář