Další opilec za volantem. V dechu měl 3 promile

Další opilec za volantem. V dechu měl 3 promile
ilustrační foto PČR

Ve čtvrtek v podvečer prováděli policisté z obvodního oddělení Plumlov silniční dohled v Drahanech. V 18 hodin se jim povedlo dopadnout opilého řidiče. V dechu měl 2,92 promile a nebyl schopen stát na nohou.

„Kolem hlídky projela osobní Škoda a pokračovala k Nivě. Vozilo aktivně využívalo celou šíři komunikace a v policistech vzbudilo podezření, že je řízeno podnapilým řidičem,“ popsal začátek zásahu policejní mluvčí František Kořínek s tím, že hlídka se za vozem vydala a ten na její pokyn zastavil. „Po vystoupení z vozidla se řidič bez opory nebyl schopen udržet na nohách. Policisté u muže provedli dechovou zkoušku, při které změřili hodnotu 2,92 ‰ alkoholu v dechu. Muž s naměřenou hodnotu nesouhlasil a požadoval odborné lékařské vyšetření. Po příjezdu do prostějovské nemocnice k provedení odběru krve se však tomuto vyšetření podrobit odmítl. Muž požití alkoholu před jízdou popřel, přitom jevil zjevné známky opilosti – nekoordinované pohyby, nejistý postoj i chůze, zarudlé oči, poruchy prostorové orientace, agresívní výpady vůči policistům a podobně,“ dodal Kořínek. Poté byl řidič převezen na obvodní oddělení Plumlov, odkud byl po provedení administrativního zpracování věci propuštěn. Před tím mu byla zakázána další jízda a zadržen řidičský průkaz.

Muž je pro své jednání podezřelý ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky, za který mu v případě prokázání viny a odsouzení hrozí trest odnětí svobody až na jeden rok, peněžitý trest a zákaz činnosti. (red)

 

Poslat nový komentář