Policisté zastavili automobil hned dvakrát. Vždy načapali zdrogovaného řidiče

Policisté zastavili automobil hned dvakrát. Vždy načapali zdrogovaného řidiče
ilustrační foto PČR

Ve středu krátce po osmé hodině ráno kontrolovali policisté ve Wolkerově ulici v Prostějově řidiče osobního automobilu značky Hyundai. Neměl řidičák a byl pod vlivem drog. Stejný vůz řídila o tři hodiny později žena. I ona byla pod vlivem drog.

„Při kontrole nebyl pětatřicetiletý řidič schopen předložit doklady opravňující ho k řízení motorového vozidla, protože má rozhodnutím Okresního soudu v Prostějově vysloven vystaven zákaz řízení všech motorových vozidel až do července roku 2023. U muže navíc zkouška prokázala přítomnost látek cannabis a amphetamines,“ informoval policejní mluvčí František Kořínek. S výsledkem testu řidič nesouhlasil a dobrovolně se podrobil lékařskému vyšetření. Nyní je podezřelý z přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, za který mu hrozí trest odnětí svobody až na tři léta a ze spáchání přestupku dle zákona o provozu na pozemních komunikacích.

Stejný automobil kontrolovali policisté tentýž den v 10:45 hodin v ulici Majakovského v Prostějově – Vrahovicích. „Tentokrát ho řídila čtyřiatřicetiletá žena, u které test prokázal přítomnost amphetamines. Policisté ženě na místě zadrželi řidičský průkaz a zakázali jí další jízdu,“ dodal mluvčí. Žena je podezřelá ze spáchání přestupku dle zákona o provozu na pozemních komunikacích, za který jí hrozí pokuta v rozmezí od 25 do 50 tisíc korun a zákaz činnosti na dobu od jednoho roku do dvou let. (red)

Poslat nový komentář