Bezpečně do školy!

Bezpečně do školy!
Foto PČR
Další fotky: 
Bezpečně do školy!
Bezpečně do školy!
Bezpečně do školy!
Bezpečně do školy!
Bezpečně do školy!
Bezpečně do školy!
Bezpečně do školy!

Letní prázdniny skončily a děti se vrátily do škol. Na cestě do školy však na ně čekají i nástrahy silničního provozu. Připomenout základní pravidla pohybu na silničních komunikacích se dětem své obce i přespolním rozhodli po prázdninách i pracovníci obecního úřadu v Přemyslovicích.

Akci s názvem "Bezpečně do školy" uspořádali na místním fotbalovém hřišti, kde pro děti v sobotu 3. září připravili soutěž. V té zábavnou formou dětem připomněli mimo jiné základní pravidla při přecházení vozovky, dopravní značky, základy osobní bezpečnosti zejména ve vztahu k cizím lidem, ale i praktické dovednosti při jízdě na kole, či základy první pomoci.

"Policie České republiky vítá každou iniciativu, která přispívá ke zvýšení bezpečnosti občanů, a proto akci přijeli podpořit i policisté z obvodního oddělení v Konici a oddělení tisku a prevence. Policisté program skvěle připravené akce doplnili ukázkou vybavení a policejní techniky a také obsazením jednoho ze šesti stanovišť, na kterém si děti i dospělí mohli vyzkoušet speciální brýle simulující ovládací schopnosti člověka pod vlivem alkoholu. Policie ČR se také podílela na odměnách pro všechny účastnící se děti. Těch na akci přišlo celkem 80," okomentoval událost policejní mluvčí František Kořínek. (red)

 

Poslat nový komentář