Policejní SPEED MARATHON v Olomouckém kraji odhalil hříšníky

Policejní SPEED MARATHON v Olomouckém kraji odhalil hříšníky
ilustrační foto PČR

Desítky dopravních policistů v rámci Olomouckého kraje se ve středu 19. dubna 2017 zapojily do celorepublikové dopravně bezpečnostní akce s názvem SPEED MARATHON. Akce byla zaměřená především na kontrolu dodržování rychlostních limitů na pozemních komunikacích v obcích i mimo ně. Policisté měřili rychlost na dálnicích a silnicích I. a II. třídy.

Na Prostějovsku se měření týkalo dálnice D46, po hranici s Vyškovem, Hvozdu, Hlavní ulice v Čelechovicích na Hané, centra Klenovic na Hané, centra Vrchoslavic, křižovatky Čechůvky-Kralice, Protivanova, Vrahovické ulice v Prostějově, centra Dobrochova a Kostelce na Hané. 

"Během dne bylo zkontrolováno celkem 244 motorových vozidel a zjištěno 239 dopravních přestupků. Ve 213 případech se jednalo o překročení maximální povolené rychlosti, z toho 143 přestupků policejní hlídky vyřešily na místě uložením blokových pokut v celkové výši bezmála 87 tisíc korun a 70 přestupků bude postoupeno k řešení příslušnému správnímu orgánu," uvedla policejní mluvčí Marie Šafářová. V ostatních případech se pak jednalo např. o nevyhovující technický stav vozidla, nepoužití zádržného systému, jízdu po dálnici bez platné dálniční známky, u jednoho z řidičů vyšel pozitivně orientační test na omamné a psychotropní látky a u jednoho řidiče byla pozitivní orientační dechová zkouška na alkohol s hodnotou pod 1‰. Poslední dva jmenované přestupky budou také postoupeny k řešení příslušnému správnímu orgánu. (red)

Poslat nový komentář