Řidič pod vlivem drog mařil úřední rozhodnutí

Řidič pod vlivem drog mařil úřední rozhodnutí
ilustrační foto

Včera krátce po jedné hodině po půlnoci v ulici 8. května v Kostelci na Hané zastavili a kontrolovali policisté osobní automobil Volkswagen Golf a jeho dvaatřicetiletého řidiče. Řidič při kontrole nepředložil řidičský průkaz. Policisté šetřením zjistili, že muži byl v minulosti třikrát rozhodnutím soudu vysloven zákaz řízení všech motorových vozidel. 

"Ten je platný i aktuálně, a to až do září roku 2020. Po provedení negativní dechové zkoušky na přítomnost alkoholu v dechu byl muž vyzván k podrobení se orientační zkoušce na přítomnost jiných návykových látek. Ta ukázala přítomnost látky amphetamin. Na výzvu policistů se řidič poté dobrovolně podrobil i odbornému lékařskému vyšetření," konstatoval policejní mluvčí František Kořínek.

Pro své jednání je muž podezřelý z přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání s trestní sazbou odnětí svobody až na dvě léta a z přestupku podle zákona o silničním provozu. Za ten mu hrozí pokuta od 2 500 do 20 tisíc korun a zákaz řízení na dobu od šesti měsíců do jednoho roku. (red)

 

Poslat nový komentář