Řidiči, pozor, policisté hlídají provoz!

Řidiči, pozor, policisté hlídají provoz!
ilustrační foto PČR

Ve dnech 15. a 16. prosince 2017 proběhla v rámci okresu Prostějov místní část celorepublikové dopravně bezpečnostní akce zaměřené zejména na kontrolu dodržování zákazu požívání alkoholu a jiných návykových látek před jízdou. 

Během akce policisté zkontrolovali 441 vozidel a jejich posádek. Zjistili celkem 33 přestupků, které vyřešili na místě uložením pokut v souhrnné výši 8 200 korun. Ve třech případech zjistili řidiče pod vlivem alkoholu. S ohledem na změřené hodnoty jsou dva podezřelí z přestupku podle zákona o silničním provozu. Třetí je podezřelý z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky. Všem hrozí zákaz řízení všech motorových vozidel. Přestupcům pak vysoké pokuty a podezřelému z uvedeného přečinu v případě prokázání viny a odsouzení až trest odnětí svobody.

Na akci celorepublikovou hned v pondělí 18. prosince 2017 navázali policisté z obvodního oddělení v Němčicích nad Hanou. Ti v rámci své územní působnosti v ranních hodinách uspořádali další dopravně bezpečnostní akci. Při té zkontrolovali 73 vozidel a jejich posádek. Zjistili 5 přestupků. Tři vyřešili na místě uložením pokut v souhrnné výši 1 200 korun. Další dva budou k dořešení předány příslušnému správnímu orgánu. Jedním z nich je řízení pod vlivem jiné návykové látky.

"Přestože nás čekají svátky vánoční a příchodu nového roku, budou policisté v zájmu zvýšené bezpečnosti provozu na komunikacích v silničních kontrolách a dopravně bezpečnostních akcích pokračovat i nadále" konstatoval policejní mluvčí František Kořínek. (red)

Poslat nový komentář