Zcela nová Škoda Superb bude brázdit i silnice Olomouckého kraje

Zcela nová Škoda Superb bude brázdit i silnice Olomouckého kraje
Foto GŘ PČR

Jak PvNovinky informovaly, Policie ČR získala v minulém týdnu devatenáct civilních vozidel Škoda Superb. Speciální vůz s měřící a dokumentační technikou bude sloužit i v Olomouckém kraji, konkrétně na Kocourovci. 

"Krajské ředitelství policie Olomouckého kraje obdrželo v těchto dnech jedno motorové vozidlo Škoda Superb v civilním provedení. Vůz je přidělen na Dálniční oddělení Kocourovec a do provozu bude uveden po nezbytných administrativních úkonech během tohoto čtvrtletí," sdělila redakci Jitka Dolejšová, vedoucí tiskového oddělení KŘP PČR Olomouckého kraje. 

Nové policejní Superby jsou poháněny benzínovými motory 2.0 TSI o výkonu 206 kW. Ke zrychlení z 0 na 100 km/h vozidlu stačí 5,8 s, přičemž maximální rychlost dosahuje 250 km/h. Vozidlo je vybaveno pohonem 4x4 pro bezpečnější jízdu za zhoršených klimatických podmínek a šestistupňovou převodovkou DSG s dvojicí elektrohydraulicky ovládaných souosých spojek. Spotřeba paliva u dané kategorie vozu činí 7,2 l/100 km. Ze speciálního policejního vybavení lze zmínit nejnovější typ měřiče rychlosti, který je schopen měřit jak za jízdy, tak i stacionárně. Protiprávní jednání účastníků silničního provozu pak bude dokumentovat nezávislý kamerový systém, jehož výstupy je možné následně použít jako důkazní materiál. Vozidla dále disponují funkcí automatické kontroly vozidel, tím že dokáží přečíst registrační značku automobilu a porovnat ji, mimo jiné, s evidencí odcizených vozidel. Nechybí ani nápisové cedule, díky kterým lze řidičům předat různé pokyny a upozornění. Samozřejmostí je i speciální zástavba zvláštního výstražného zařízení bez nutnosti umisťovat na střechu vozidla magnetický nebo přísavný maják. (ber)

Komentáře

Vypadá vážně krásně, jen by mě zajímalo, zdali Škoda již vyřešila ten problém s hlukem v interiéru... Minule jsem musel nechat udělat odhlučnění: https://www.2din.cz/tlumeni-odhlucneni-auta/ nevím jestli bych si to chtěl procházet znovu...

Poslat nový komentář