Dopravně bezpečnostní akce odhalila rychlíky

Dopravně bezpečnostní akce odhalila rychlíky
ilustrační foto PČR

V neděli 25. března 2018 v době od 10:00 do 15:30 hodin proběhla na teritoriu města Prostějova dopravně bezpečnostní akce policistů dopravního inspektorátu. Do 12:00 hodin byla akce zaměřená na dohled nad BESIP při sportovní akci Velikonoční půlmaraton Prostějovem, kterého se zúčastnilo přibližně 300 běžců. V druhé části akce se policisté kromě jiného zaměřili zejména na kontrolu dodržování rychlostních limitů v obci i mimo obec a dodržování zákazu požívání alkoholických nápojů a jiných návykových látek řidiči. 

Během druhé části akce policisté zkontrolovali čtyřiatřicet motorových vozidel a jejich řidičů. Přitom zjistili jednadvacet dopravních přestupků, které vyřešili uložením pokut v souhrnné výši 19 400 korun. "Z tohoto počtu bylo šestnáct přestupků překročení nejvyšší povolené rychlosti jízdy," uvedl policejní mluvčí František Kořínek.

Na víkendovou dopravní akci navázala hned v pondělí dopravně bezpečnostní akce realizovaná na celém území okresu Prostějov. Během ranních hodin policisté zkontrolovali 337 automobilů, přičemž zjistili sedmnáct dopravních přestupků, vyřešených na místě uložením pokut v souhrnné výši 4 200 korun. V dalších dvou případech pak policisté zjistili řízení pod vlivem alkoholu. Ty budou k dořešení postoupeny příslušnému správnímu orgánu. Jedním z řidičů pod vlivem alkoholu byl cizinec. Z důvodu možného vyhýbání se přestupkovému řízení od něho policisté vybrali kauci deset tisíc korun.

"Také s ohledem na velikonoční svátky policisté na následující období již tradičně připravují další dopravně bezpečnostní akce. Ty budou, také již tradičně, zaměřeny zejména na kontrolu dodržování zákazu požívání alkoholu a jiných návykových látek řidiči," dodal Kořínek. (red)

 

Poslat nový komentář