Policejní akce Nepozornost zabíjí probíhá i dnes!

Policejní akce Nepozornost zabíjí probíhá i dnes!
ilustrační foto

Od středy probíhá v Olomouckém kraji dvoudenní celorepubliková dopravně bezpečnostní akce v rámci kampaně „Nepozornost zabíjí“, která se realizuje v součinnosti s oddělením BESIPU Ministerstva dopravy. Po tyto dva dny kontrolují policisté řidiče na Olomoucku a Prostějovsku.

"S ohledem na opakovaný, nepříznivý vývoj dopravní nehodovosti v období letních prázdnin jsme se zaměřili na dopravní kázeň řidičů. Kontrolujeme zejména dodržování stanovené rychlosti, používání bezpečnostních pásů, telefonování za jízdy nebo technický stav vozidel.

Během prázdnin se budou konat v celém Olomouckém kraji různé dopravní akce ke zvýšení bezpečnosti a plynulosti silničního provozu. Chtěli bychom snížit počet dopravních nehod, který bohužel v letních měsících narůstá," uvedl policejní mluvčí Libor Hejtman.  Jen v Olomouckém kraji v loňském roce během července a srpna řidiči způsobili 927 nehod, což představuje průměrně patnáct nehod denně." Proto důrazně apelujeme na řidiče, aby na silnice vyjížděli s vozidly v dobrém technickém stavu, jezdili podle předpisů, opatrně, ohleduplně, zkrátka bezpečně," dodal Hejtman. (red)

Poslat nový komentář