Policisté budou opět dohlížet na bezpečný pohyb dětí na přechodech

Policisté budou opět dohlížet na bezpečný pohyb dětí na přechodech
ilustrační foto

V týdnu od 3. – 7. září 2018 proběhne v Olomouckém kraji již jedenáctý ročník celorepublikové dopravně preventivní akce připravované Policejním prezidiem České republiky s názvem „Zebra se za Tebe nerozhlédne!“.

Policejní hlídky budou především zajímat nezletilí chodci. Policisté v rámci svého preventivního působení budou dohlížet na chodce v blízkosti školských zařízení, kde je zvýšený pohyb dětí školou povinných. Činnost policistů bude zaměřena nejen na dodržování pravidel při přecházení přes pozemní komunikaci, ale i na dodržování obecně platných ustanovení zákona o provozu na pozemních komunikacích. Zaměří se také na řádné použití bezpečnostních pásů a zádržných systémů při přepravě dětí.

Policisté budou v průběhu akce na jednotlivých stanovištích, u přechodů pro chodce, oslovovat děti, které jdou do školy a zjišťovat, zda vědí, jak mohou bezpečně přejít silnici. Všem osloveným za odměnu předají propagační materiály, které byly vytvořeny speciálně pro účely této preventivní akce. (red)

Poslat nový komentář