Bez řidičáku, pod vlivem. Řidiči se činili

Bez řidičáku, pod vlivem. Řidiči se činili
ilustrační foto

O prodlouženém víkendu se policisté nenudili. Při kontrolách dodržování pravidel silničního provozu ulovili hned několik hříšníků. Za volant usedli se zákazem řízení, či pod vlivem omamných látek. Všechny čeká trest.

Ze spáchání přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání je důvodně podezřelý 29letý muž z Prostějova. V pátek 28. září dopoledne ho policisté přistihli v obci Žárovice při řízení osobního vozidla. Poté, co jej policisté vyzvali k předložení dokladů potřebných k řízení a provozu motorového vozidla, se muž přiznal, že mu byl soudem uložen zákaz řízení všech motorových vozidel, a to s platností až do začátku ledna 2021.

Další hříšnici zastavili policisté téhož dne odpoledne v Prostějově. Také tato 24letá řidička nemohla policistům předložit ke kontrole řidičský průkaz. Magistrátem města Přerova jí byl totiž uložen správní trest zákazu činnosti spočívající v zákazu řízení všech motorových vozidel, s platností do ledna 2019. Za takové jednání nyní oběma řidičům hrozí až dvouletý trest odnětí svobody.

"V sobotu 29. 9. 2018 krátce před půlnocí zastavili policisté v Prostějově 22letého řidiče osobního vozu. Po předložení dokladů potřebných k řízení a provozu motorového vozidla vyzvali policisté mladého řidiče, aby se podrobil také dechové zkoušce a orientačnímu testu na přítomnost omamných a psychotropních látek. Právě při tomto testu byla u řidiče zjištěna pozitivní hodnota na látku amfetamin/metamfetamin. Lékařskému vyšetření spojenému s odběrem biologického materiálu se řidič odmítl podrobit," uvedla policejní mluvčí Jiřina Vybíhalová s tím, že policisté mu zadrželi řidičský průkaz a zakázali další jízdu.

Dalšího řidiče pod vlivem omamných a psychotropních látek zastavili v sobotu večer také policisté v Plumlově. Tentokrát se jednalo o 26letého cyklistu. Také u něj byla orientačním testem zjištěna pozitivní hodnota na látku amfetamin/metamfetamin. Užití této látky dotyčný policistům přiznal. Další jízda mu byla zakázána. (red)

Poslat nový komentář