Cyklista při kontrole nadýchal téměř tři promile

Cyklista při kontrole nadýchal téměř tři promile
ilustrační foto PČR

V úterý 13. listopadu 2018 po deváté hodině dopoledne kontrolovali policisté v Havlíčkově ulici v Prostějově pětapadesátiletého cyklistu. Ten k sobě jejich pozornost přilákal stylem své jízdy, ze kterého policisté usoudili, že muž se před jízdou posilnil alkoholem. 

"To se potvrdilo provedenými dechovými zkouškami, kterými policisté změřili hodnoty 2,84 a 2,96 ‰ alkoholu v dechu. Cyklista se změřenými hodnotami souhlasil a přiznal vypití „piva a velkého množství rumu“ před jízdou. Další jízdu policisté muži zakázali," uvedl policejní mluvčí František Kořínek. Pro své jednání je nyní podezřelý z přestupku podle zákona o silničním provozu. Za ten mu hrozí pokuta až do výše 20 tisíc korun. (red)

 

Komentáře

Copak nametení cyklisti, ale až se po rekonstrukci Plumlovské zjistí, že je natolik úzká, že se tam už nevejdou cyklisti, to bude teprve masakr. Kamiony se potáhnou za cyklistou až do Mostkovic... Dejchnout měli dát především zadavatelům z radnice a architektovi, protože hlavní výpadovku z města zúžit o metr z každé strany nemůže vymyslet nikdo střízlivý... Přeměřit si to můžete už dnes u Penny...

Poslat nový komentář