Speed Marathon bude měřit i na Prostějovsku. Ve středu!

Speed Marathon bude měřit i na Prostějovsku. Ve středu!
ilustrační foto PČR

Ve středu 3. 4. 2019 se také Krajské ředitelství police Olomouckého kraje zapojuje do dopravně bezpečnostní akce, která probíhá v celé Evropě pod názvem SPEED MARATHON. Měřit se bude i na Prostějovsku.

Výběr kontrolovaných úseků tentokrát není jen na policii, ale podílí se na něm sami občané, kteří měli možnost v rámci kampaně své typy zaznamenávat na speciální internetové stránce. Měřit se bude na dálnici D46, na silnici II/150 křižovatka Čechůvky - Kralice na Hané, silnici II/433 - Výšovice, v Klenovicích, Hluchově, Vrchoslavicích a Bedihošti ve středu obcí a v Kostelci na Hané v Palackého ulici. 

Policisté dopravních inspektorátů ve středu budou kontrolovat vybrané rizikové úseky silnic a dálnic v celém kraji. Zaměří se hlavně na dodržování nejvyšší povolené rychlosti, ale neuniknou jim ani jiné dopravní přestupky, kterých se řidiči dopouští. Například jízda pod vlivem návykových látek, telefonování za jízdy, používání bezpečnostních pásů a zádržných systémů při přepravě dětí, technický stav vozidel apod.

"Policisté budou mít stacionární i mobilní stanoviště, která budou měnit dle pokynů a budou se pohybovat vozidly v barvách Policie ČR i v civilním provedení," upozornila policejní mluvčí Marta Vlachová. (ber)

Poslat nový komentář