Parkovací místa ve vnitrobloku na Kostelecké opravdu chybí

Parkovací místa ve vnitrobloku na Kostelecké opravdu chybí
ilustrační foto

 

Jak PvNovinky ve středu minulého týdne opět informovaly, s parkovacími místy v nově opraveném vnitrobloku v Kostelecké ulici zřejmě není vše podle plánu. Následně to konečně potvrdilo i vyjádření odboru rozvoje a investic prostějovského magistrátu. Místa chybí.

„V roce 2014 proběhla oprava stávajícího parkoviště ve vnitrobloku Kostelecká. Vzniklo 52 parkovacích míst. Současně byla upravena i příjezdová komunikace do vnitrobloku. Již v roce 2014 bylo uvažováno o rozšíření parkovací kapacity o 5 resp. 11 parkovacích míst. Nicméně toto rozšíření již vyžaduje zpracování projektové dokumentace územního rozhodnutí, vydání územního rozhodnutí, zpracování projektové dokumentace stavebního povolení a vydání stavebního povolení, což je dlouhodobý proces, který je možno zahájit až po dokončení předlažby chodníku poté, co na tuto akci budou schváleny a uvolněny patřičné finanční prostředky,“ sdělil ORI s tím, že v rámci opravy byl odstraněn stávající asfaltobetonový kryt parkoviště, byly vyměněny poškozené silniční obrubníky. Nově byl položen asfaltobetonový povrch. Nově bylo provedeno dopravní značení vodorovné i svislé, které zlepšilo organizaci parkování v lokalitě.

„V roce 2015 bude provedena oprava chodníků ve vnitrobloku, tzn., že chodníky mezi bloky 9, 11, 13, 15 budou opatřeny novou betonovou dlažbou,“ přidal informaci. (ber)

Komentáře

No a co z toho vyplývá? Bude víc parkovacích míst nebo nebude? Odbor rozvoje a investic popisuje celý ten proces proces jako kdyby šlo o splnění nesplnitelného. 

Poslat nový komentář