Panelák na Kostelecké dostane nové lodžie

Panelák na Kostelecké dostane nové lodžie
ilustrační foto

V průběhu posledních let se na magistrát několikrát obrátili obyvatelé domu s pečovatelskou službou v Kostelecké ulici číslo 17 v Prostějově. V nezatepleném domě v zimě mrzli, magistrát prý na nápravu neměl finanční prostředky. Situace se vloni pohnula, rada schválila pořízení projektové dokumentace. Letos přišla další komplikace.

Rada města v únoru loňského roku schválila rozpočtové opatření ve výši jedno sto tisíc korun na pořízení projektové dokumentace projektu zateplení panelového domu v Kostelecké ulici číslo 17. „Dokumentace bude zpracována v souvislosti s informacemi o možném financování realizace zateplení objektu ze strukturálních fondů EU v programovém období 2014 – 2020 v rámci Integrovaného operačního programu. Harmonogram projektů dosud nebyl zveřejněn, ale lze očekávat vypsání prvních výzev v průběhu tohoto roku. Pro přípravu žádosti o dotaci je nezbytné zahájit včas projektovou přípravu a zajistit energetický audit,“ uvedl tehdy radní Jaroslav Šlambor.

Situace se letos opět zkomplikovala, i když žádost o dotaci chce město podat. Dům má totiž jiné balkony, než je obvyklé. "Je tu jiný systém, balkony jsou takzvaně vytaženy do prostoru, takže bude nutno doprojektovat lodžie," sdělil náměstek primátorky Zdeněk Fišer. 

Objekt Kostelecká 17 je domem s byty zvláštního určení od roku 2009. V domě se nachází 63 bytů DPS, 10 bytových jednotek – ubytovna. Nebytové prostory jsou pronajaty těmto organizacím a sdružením: Tyflo centrum Olomouc, Svaz tělesně postižených, Sdružení nájemníků ČR, Prostějovští vozíčkáři a Český svaz bojovníků za svobodu. (ber)

 

Poslat nový komentář