Rodiče za děti zodpovídají. Tedy někteří

Rodiče za děti zodpovídají. Tedy někteří
ilustrační foto internet

 

Před časem PvNovinky informovaly o nezletilci romského původu, který v trafice na nádraží odcizil tři kartony cigaret v hodnotě 2500 korun. Dostalo se nám informace, že o pár dnů později stejný kluk sice nekradl ,ale ze vzteku způsobil v prodejně Albert škodu za pět tisíc korun. Jak se zdá, postihu ale ujde vzhledem k věku nejen on, ale i jeho rodiče.

V prvním případě jedenáctiletý kluk sbalil z pultu trafiky kartony cigaret a z prodejny, kde byl s dalšími příbuznými včetně otce, prostě utekl. „Dodnes se nic nevyřešilo, státní policie měla dokonce problém, jestli to budeme sepisovat. Samozřejmě že ano, přece nebudu platit ze svého škodu, kterou způsobil někdo jiný,“ řekla nám tehdy jedna z prodavaček.

O pár dnů později, přesně 26. září, měla se stejným klukem problém prodavačka v trafice nedalekého supermarketu Albert. „Odmítla jsem mu prodat cigarety a on na oplátku strhl kus folie z výlohy,“ řekla PvNovinkám pracovnice trafiky. Městskou policii podle jejích slov přivolal pracovník ochranky, který kluka viděl. „Než hlídka dorazila, byl vandal pryč. O několik dnů později ale do prodejny přišel zas a tentokrát se strážníkům přiznal, že výlohu poničil,“ potvrdila informaci strážník Jana Adámková. Strážníci pak kluka předali otci. „Událost byla postoupena správnímu orgánu, kde po vyčíslení způsobené škody lze po rodičích vymáhat finanční ztrátu,“ dodala Adámková.

Ač se celá situace zdá jednoduchá, není tomu tak. Jak PvNovinkám potvrdily prodavačky, kde nic není, nedá se ani nic vzít. „Kluk žije s otcem a tuším dvěma sourozenci. Matka je ve vězení pro podvody, takže jsou na životním minimu. Vím, jak to dopadne, prostě se to odloží, jelikož otec není schopen škodu uhradit,“ konstatovala jedna z prodavaček. Náhrady škody, kterou jedenáctiletý cikán způsobil, se tedy zřejmě nikdo nedočká. (ber)

Poslat nový komentář