Cílem útoku byly automaty

Cílem útoku byly automaty
ilustrační foto internet

 

Nápojové a telefonní automaty se staly cílem útoků neznámých vandalů. Zatímco z nápojových ukradli jen peníze, telefonní navíc poškodili.

K vloupání do nápojových automatů došlo v jednom z nemocničních oddělení a v Janáčkově ulici ve vestibulu vlakového nádraží v době od 5. do 8. listopadu. „Pachatel v obou případech ukradl z mincovníku peníze. Celková škoda byla vyčíslena na 11 500 korun,“ uvedla policejní mluvčí Irena Urbánková.

V pátek v nočních hodinách pak došlo ke vloupání do telefonního automatu ve Vrahovické ulici v Prostějově. I zde pachatel ukradl z mincovníku peníze, přesná škoda ale zatíím nebyla stanovena.

V neděli 10. listopadu pak došlo k vloupání do telefonního automatu ve Vrahovické ulici u autobusové zastávky Hanačka. „Pachatel nejenže ukradl z mincovníku peníze, ale telefonní automat poškodil natolik, že byl nefunkční,“ dodala mluvčí. Výše škody nebyla zatím stanoven, bude upřesněna dodatečně. V tomto případě zahájili policisté úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestné poškození a ohrožení provozu obecně prospěšného zařízení, za který pachateli hrozí trest odnětí svobody v rozmezí od jednoho roku do šesti let. (red)

Poslat nový komentář