Zloděje zadržel všímavý muž

Zloděje zadržel všímavý muž
ilustrační foto

 

V úterý po půlnoci došlo k vloupání do prodejny smíšeného zboží v malé obci na Konicku. Pachatele na útěku zadržel všímavý muž.

„Zloděj rozbil dveře prodejny, vnikl dovnitř a odcizil z ní cigarety a tabák, které si naskládal do přineseného batohu a tašky. Vyrušilo ho přijíždějící pekařské auto a tak se i s lupem dal na útěk,“ popsala situaci policejní mluvčí Irena Urbánková. Daleko však neutekl. „46 letý muž, který uslyšel podezřelé zvuky, vyšel před dům a zloděje zahlédl. „Okamžitě se za ním rozběhl, dostihl ho a zadržel. Společně s řidičem vozidla, rozvážejícím pečivo, který vše zaregistroval a zastavil, vyčkali se zadrženým do příjezdu policie,“ sdělila mluvčí. Policisté zloděje, kterým byl 45letý muž z Prostějovska,  převezli na služebnu a umístili do policejní cely. Odcizené zboží za 25 430 korun dobrovolně vydal a to bylo vráceno zpátky do prodeje. Škoda, kterou způsobil poškozením zařízení prodejny, byla vyčíslena na téměř 11 400 korun. Podezřelý muž není žádným nováčkem, v nedávné minulosti byl za obdobnou majetkovou trestnou činnost soudem odsouzen a potrestán. Nyní mu za přečiny krádež a poškození cizí věci hrozí až tříletý pobyt za mřížemi.

„Velmi si vážíme okamžité a rychlé reakce všímavého občana, který pachatele zadržel a nedošlo k žádné újmě na zdraví. Přesto všechno občany upozorňujeme, aby v takových případech byli opatrní a dbali především na svoji bezpečnost,“ dodala Urbánková. (red)

Poslat nový komentář