Odcizení kol zabránil všímavý senior

Odcizení kol zabránil všímavý senior
ilustrační foto

V sobotu 14. listopadu dopoledne zabránil trestnému činu všímavý senior. Díky jeho pozornosti nepřišel jeden z návštěvníků prostějovských lázní o jízdní kolo.

„Senior, který si šel zaplavat, si povšimnul zvláštního chování mládence a chvíli ho sledoval, čímž mu čin překazil. Další muž potom zavolal městskou policii,“ sdělila redakci další svědkyně.
„Senior nám nahlásil, že se kolem zaparkovaných jízdních kol pohyboval muž se štípacími kleštěmi. Hlídce sdělil popis osoby - věk kolem 25 let, 180 cm vysoký, oblečený do tmavé bundy s bílými skvrnami, nebo tečkami a tmavé kšiltovky,“ sdělila redakci strážník Jana Adámková s tím, že strážníci projeli okolí lázní, podezřelého ale nenalezli. Podle jejích slov je nutno seniorovi poděkovat, pro příště by ale měl linku 156 nebo 158 volat okamžitě. „Čím větší prodleva, tím je menší šance na ztotožnění podezřelé osoby,“ konstatovala Adámková. Přidala další poznatek mužů zákona: „Je škoda, že většina cyklistů stále nepoužívá bezpečnostní stojan správným způsobem. Pokud kolo zamknou půlfabkou, tak kleště nebo pákovky zlodějům nejsou nic platné. (ber)

Foto MP

Komentáře

Jo a proto asi zmizely tyhle stojany všude z náměstí i okolí, co?

Poslat nový komentář