V Prostějově nikdo psy nekrade. Jde o fámu!?

V Prostějově nikdo psy nekrade. Jde o fámu!?
ilustrační foto ber

Na FB stránkách týkajících se dění v Prostějově se objevilo varování týkající se kradení psů. Podle něj byli ve městě odcizeni hned dva čistokrevní psi malé rasy. Jenže Policie ČR ani strážníci žádné takové oznámení neřeší.

„Přátelé pejskaři, právě jsem měla na obchodě nešťastnou, uplakanou paní. Dávejte všichni pozor, v PV se podle všeho kradou psi na objednávku. Včera při venčení u ní zastavilo auto a vytrhli jí z rukou sedmiměsíční čivavu, bílého dlouhosrstého pejska Olivera. Podle MP (vím od paní, která hlásila čivavku) mělo dojít už k podobnému případu před pár dny, kdy se jednalo o bišonka. Podle všeho si museli paní vytipovat a pejsek (pejsci) už je z Prostějova pryč. Byl prý jediný takový v PV, paní nabízí odměnu za info MP o pejskovi,“ dočtete se na profilu jednoho z prostějovských obchodů s potřebami pro zvířata.
Protože se na PvNovinky s touto zprávou obrátilo hned několik čtenářů, redakce oslovila Policii ČR a Městskou policii Prostějov, na kterou se uvedená informace odvolává.
„Žádný takový případ jsme neměli hlášený a nezasahovali jsme u něj. V případě krádeže psa bychom věc postoupili Policii ČR jako podezření z trestného činu,“ odpověděla za MP Prostějov Jana Adámková.
Stejnou odpověď pak redakce obdržela od tiskového mluvčího PČR Františka Kořínka. „Žádné oznámení o krádeži psů jsme neobdrželi a tedy ani nešetříme,“uvedl mluvčí.
Podle obou oslovených mohou podobné „historky“posloužit hodně negativně. “Mohou se najít lidé, kteří to vezmou jako návod k lehkému výdělku. Nebylo by to poprvé,“dodala Adámková. ber)

Poslat nový komentář