Návštěvník okradl hostitele

Návštěvník okradl hostitele
ilustrační foto ber

Jednadvacetiletý muž z Prostějova odcizil dne 5. ledna 2016, během návštěvy v rodinném domě, ze zámku dveří svazek tří klíčů od vstupu do domu, garáže a bytu. V následujících dnech muž za použití těchto klíčů do domu uprostřed noci třikrát vnikl a ukradl peníze. 

"V prvním případě, 10. ledna, pachatel vnikl do garáže, ve které z přihrádky v neuzamčeném vozidle odcizil finanční hotovost 5 tisíc korun. 12. ledna přes stejnou garáž pronikl do domu, kde z kanceláře v prvním patře odcizil finanční hotovost 30 tisíc korun. Předevčírem, krátce před druhou hodinou v noci, se pachatel do domu vydal potřetí. Po vniknutí do garáže prohledal zaparkovaný automobil, ale nic neodcizil. Při tomto činu byl na místě přistižen a zadržen majitelem domu," uvedl policejní mluvčí František Kořínek.

Pachatel při činech kromě odcizených peněz nezpůsobil žádnou další škodu. V případu je nyní vedeno zkrácené přípravné řízení. Pokud bude podezřelému vina prokázána, hrozí mu za přečin krádež a přečin porušování domovní svobody trest odnětí svobody na šest měsíců až tři léta. (red)

Poslat nový komentář