Pozor, i na Floře se krade! Policisté přidávají i rady motoristům

Pozor, i na Floře se krade! Policisté přidávají i rady motoristům
ilustrační foto

Ve čtvrtek okradl dosud neznámý pachatel návštěvníka zahradnických trhů na výstavišti Flora v Olomouci. Využil nestřeženého okamžiku a z dětského kočárku mu odcizil příruční tašku s osobními doklady, platební kartou, penězi a mobilním telefonem.

„Tímto majiteli způsobil škodu ve výši 8 500 korun. Policisté se okolnostmi krádeže zabývají, zloději hrozí až dva roky ve vězení,“ uvedla mluvčí olomoucké policie Marie Štrbáková. Zároveň přidala i několik rad nejen návštěvníkům, ale také řidičům vozidel přijíždějícím do centra města.

„Zejména zdůrazňujeme a připomínáme návštěvníkům výskyt možných kapesních krádeží z důvodu velkého množství osob na omezené ploše. Kapsáři se zaměřují na kabelky odložené při čekání na lavičce, ale i na tašky, batohy nebo kabelky pověšené na rameni. Právě situace, kdy si návštěvníci vybírají zboží a nevěnují pozornost svým osobním věcem, je pro kapsáře velkým lákadlem. Věnujte svým osobním věcem dostatečnou pozornost,“ varovala mluvčí.

„Právě v těchto dnech probíhají v Olomouci rozsáhlé uzávěry silnic, proto žádáme řidiče, aby nevjížděli svými vozidly do centra města. Snažte se využít vyhrazených parkovacím míst v okrajových částech Olomouce, u nákupních center nebo v podzemním parkovišti u hlavního nádraží. Využívejte v těchto dnech městskou hromadnou dopravu. Pokud přesto budete vjíždět do centra města, respektujte pokyny policistů, kteří provádí dohled nad dodržováním pravidel silničního provozu,“ dodala Štrbáková.

Policisté rovněž doporučují, abyste ve vozidle nenechávali volně a viditelně odložené věci. Předejdete tím útoku zloděje. (red)

Poslat nový komentář