Vraťte nám fotky, prosí majitelka ukradeného notebooku

Vraťte nám fotky, prosí majitelka ukradeného notebooku
ilustrační foto FB

Z 25. na 26. prosince byl v Melantrichově ulici v Prostějově vykraden dům. Nešťastná majitelka prosí o vrácení fotografií, které pro ni mají velkou hodnotu.

„Někdo mi odcizil notebook znacky Dell a záložní hardisk zn. Transcend. O ty věci mi vůbec nejde, ale měli jsme tam všechny fotky za posledních 20let a hlavně fotky naší čerstvě narozené dcery, která má teprve čtyři měsíce,“ říká Lucie Enkhbaatar Hanaková. „Proto prosím, pokud by někdo něco našel, nebo i ti, co to vzali, ať mi fotky vrátí. Stejně jim k ničemu nejsou a pro nás znamenají hodně,“ dodává. 

Pachatel nejprve překonal oplocení pozemku a poté i vstupní dveře do domu. "Dům následně celý prohledal a odcizil z něho šperky, finanční hotovost, platební kartu, notebook značky Dell a dva externí hard disky. Celkem byla škoda vyčíslena na 71 tisíc korun," konstatoval policejní mluvčí František Kořínek. V případě dopadení a odsouzení pachateli tohoto skutku za přečin porušování domovní svobody, přečin krádež a přečin neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku hrozí test odnětí svobody na jeden rok až pět let. (red)

Poslat nový komentář