Obezřetnost se vyplatí, protože příležitost dělá zloděje

Obezřetnost se vyplatí, protože příležitost dělá zloděje
ilustrační foto

Oznámení o dvou krádežích, kterým šlo zabránit větší obezřetností, přijali v úterý 27. června policisté na Prostějovsku.

K první došlo v noci na neděli na Plumlovské přehradě. Dosud neznámý pachatel zde mezi půlnocí a jednou hodinou odcizil volně odloženou pánskou kabelku. S kabelkou její šedesátiletý majitel přišel i o osobní doklady, mobilní telefon a finanční hotovost dva tisíce korun. Celkem takto vzniklou škodu vyčíslil na osm tisíc korun.

Podobně neopatrně se zachoval devatenáctiletý muž, který v úterý po čtrnácté hodině na poštovní pobočce v obci na Němčicku, při vypisování podacího lístku, na chvíli ztratil kontrolu nad svou odloženou peněženkou. Toho využil dosud nezjištěný pachatel a peněženky se zmocnil. Mladík takhle přišel o osobní doklady, platební kartu a finanční hotovost 1 500 korun. V tomto případě se na poškozeného usmálo štěstí, protože bezprostředně poté svou peněženku nedaleko vypátral u dvou mladíků. Peněženku jim sebral a z místa rychle odjel. Finanční hotovost však v peněžence již nebyla.

"V obou případech policisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření z přečinu krádež. Ve druhém pak němčičtí policisté věc prověřují také pro podezření z přečinu neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. Pachatelům těchto skutků v případě dopadení a prokázání viny hrozí trest odnětí svobody až na dvě léta," uvedl policejní mluvčí František Kořínek. (red)

 

Poslat nový komentář