Kradl, poškodil policejní celu a opět kradl

Kradl, poškodil policejní celu a opět kradl
ilustrační foto

Z nejméně sedmi skutků majetkové kriminality podezírali prostějovští kriminalisté osmatřicetiletého muže z Prostějovska. Po zadržení se podezřelý během výslechu ke krádežím na Prostějovsku a Přerovsku přiznal.

"Odcizením tří jízdních kol, tří mobilních telefonů a jedněch dámských bílých botasek způsobil majitelům věcí škodu vyčíslenou na bezmála 39 tisíc korun. Věci kradl, kdykoli k tomu dostal příležitost. Jeho kořistí se tak stalo například jízdní kolo v hodnotě 20 tisíc korun odcizené před prostějovským supermarketem, další kolo a mobilní telefon odcizené v obci Radslavice na Přerovsku, ale i uvedené dámské botasky odcizené z chodby bytového domu v obci Smržice," uvedl policejní mluvčí František Kořínek.

Během provádění policejních úkonů byl 27. září 2017 podezřelý umístěn do krátkodobé policejní cely. Během pobytu v cele poškodil její vybavení. Poškozením nástěnných hodin a desky stolu způsobil škodu vyčíslenou na 600 korun. Toto jednání bylo zaevidováno jako přestupek proti majetku a bude k dořešení předáno příslušnému správnímu orgánu.

Krátce po opuštění policejní budovy, již v postavení obviněného, ještě týž den navštívil jeden prostějovský supermarket, kde odcizil jedno nealkoholické a jedno alkoholické pivo a potraviny v celkové hodnotě 293 korun. Po administrativním zpracování této krádeže byl opět propuštěn.

Po uplynutí necelého jednoho a půl dne zavítal na policejní služebnu znovu. Tentokrát proto, že byl při krádeži 4 kusů balení baterií a 5 kusů pasty Wasabi přistižen v obchodním domě v ulici Újezd v Prostějově. Tímto jednáním způsobil škodu vyčíslenou na 460 korun.

"Uvedeného jednání se obviněný muž dopustil přesto, že byl pro majetkovou trestnou činnost Okresním soudem v Olomouci a Městským soudem v Brně již v minulosti potrestán. Z toho důvodu mu v případě odsouzení za přečin krádež hrozí trest odnětí svobody na šest měsíců až tři léta," dodal mluvčí. (red)

 

Poslat nový komentář