Chataři, pozor! V oblasti Ptení řádí zloděj!

Chataři, pozor! V oblasti Ptení řádí zloděj!
ilustrační foto

Jak PvNovinky zjistily, v chatové oblasti kolem Ptení a Ptenského Dvorka řádí již delší dobu zloději. Soustředí se právě na vykrádání rekreačních objektů. Z jednoho z nich v minulých dnech zmizela i velkoplošná televize.

"Vzhledem k její velikosti je nemožné, aby ji někdo odnesl v rukou. Museli tam přijet autem," sdělil redakci zdroj blízký majiteli chaty. Informaci PvNovinkám potvrdil i policejní mluvčí František Kořínek. "Mohu potvrdit, že v katastru obce Ptení a místní části Ptenský Dvorek evidujeme opravdu několik případů vloupání a pokusu vloupání do rekreačních chat. Konkrétně se jedná o čtrnáct skutků, ke kterým došlo od začátku září do současnosti. A mohu potvrdit i vaši informaci s odcizeným televizorem," konstatoval. Kvůli probíhajícímu vyšetřování ale bližší informace sdělit odmítl.

Přidal ale několik rad, kterými by se majitelé chat a chalup měli mimo rekreační sezónu řídit. "Pokud není chata delší dobu využívána, nenechávejte v ní nic cenného. Vybavení zajistěte kvalitními a odolnými výplněmi oken a dveří. Na druhou stranu ty jsou drahé a případného zloděje nemusí zastavit. Zvláště pokud je chata na odlehlém místě a zloděj má čas zábrany překonávat a nemusí si lámat hlavu způsobeným hlukem. Proto je dobré použít elektronické zabezpečení, ideálně napojené na pult centralizované ochrany. Levnější verzí pak může být instalace fotopasti, nejlépe s možností odesílání fotografií ihned po jejich pořízení. Její výhodou je rychlost přenosu zprávy o napadení objektu a také pořízení fotografie narušitele a tím i zvýšení šance na jeho dopadení," dodal mluvčí. Pomoci může i vzbuzení dojmu, že chata není dlouhodobě opuštěná – například odmetený či ušlapaný sníh, uklizené listí apod. (ber)

Poslat nový komentář