Pestrá cesta odcizeného kola skončila zpět u majitele

Pestrá cesta odcizeného kola skončila zpět u majitele
Ilustrační foto MTBS.cz

Dne 22. září 2017 odcizil čtyřiadvacetiletý muž před domem v Olomoucké ulici v Prostějově pánské jízdní kolo značky Rocky Mountain. Devětadvacetiletému majiteli kola tím způsobil škodu vyčíslenou na třicet tisíc korun. Kolo se po dlouhé cestě vrátilo majiteli, potrestáni budou, mimo zloděje, další dva muži. 

"Odcizenou věc poté pachatel bezúplatně přenechal devětadvacetiletému muži, a to jako protihodnotu za to, že u něho může bydlet. U nového držitele se bicykl dlouho nezdržel, protože ten ho následně za dosud přesně nezjištěnou cenu prodal dalšímu stejně starému muži. U toho bylo kolo následně zajištěno a poté vrácenou původnímu a jedinému oprávněnému majiteli," uvedl policejní mluvčí František Kořínek.

Čtyřiadvacetiletý muž, který je podezřelý z odcizení kola, je stíhán pro přečin krádež. "Protože v obou případech noví držitelé kola při převzetí dostali informaci o tom, že se jedná o věc pocházející z trestné činnosti, jsou podezřelí z přečinu podílnictví. Za ten jim v případě prokázání viny a odsouzení hrozí trest odnětí svobody až na dvě léta. Stejný trest pak hrozí také podezřelému z odcizení kola," dodal Kořínek. (red)

 

Poslat nový komentář