Muž se přiznal k šesti vloupáním

Muž se přiznal k šesti vloupáním
ilustrační foto PČR

Z přečinu krádež a přečinu poškození cizí věci viní prostějovští kriminalisté pětapadesátiletého muže z Prostějovska. Těchto skutků se měl obviněný dopustit nejméně v šesti případech. Tři z nich, které se staly na Prostějovsku, vyšetřují prostějovští kriminalisté. 

"Jedná se o vloupání do prodejny v obci Pavlovice u Kojetína a dvě vloupání do prodejny v obci Čelčice. Ve všech třech případech měl obviněný do objektu vniknout po rozbití výlohy obchodu. Svým jednáním měl v uvedených prodejnách způsobit škodu vyčíslenou na bezmála čtyřicet tisíc korun," uvedl policejní mluvčí František Kořínek s tím, že na základě důkazů zajištěných při důkladném prověřování dnes již obviněnému muži nezbylo než se ke vloupání do tří prodejen na Prostějovsku přiznat. S tím se však prostějovští kriminalisté nespokojili a muž se následně doznal i k dalším třem případům, kterých se měl dopustit v okresech Olomouc, Kroměříž a Přerov.

"Protože se jedná o člověka s kriminální minulostí, který byl za obdobnou trestnou činnost v posledních třech letech již potrestán, hrozí mu v případě odsouzení trest odnětí svobody na šest měsíců až tři léta," dodal mluvčí. (red)

 

Poslat nový komentář