Recividisté okradli starší ženu. V supermarketu na Plumlovské

Recividisté okradli starší ženu. V supermarketu na Plumlovské
ilustrační foto PČR

V úterý 6. března 2018 v poledne nakupovala třiašedesátiletá žena v prodejně supermarketu v Plumlovské ulici v Prostějově. Její zaujetí sortimentem využili dva recidivisté a z tašky s kolečky jí v nestřeženém okamžiku odcizili peněženku. Společně s peněženkou žena přišla i o osobní doklady, tři platební karty a finanční hotovost 450 korun. Celková výše způsobené škody byla vyčíslena na 500 korun. 

Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření z přečinu neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. "Zejména na základě pořízeného videozáznamu a osobní znalosti policisté jako podezřelé ustanovili čtyřiačtyřicetiletou ženu a o rok staršího muže. Ti se tohoto skutku měli dopustit přesto, že oba byli v minulosti pro obdobnou trestnou činnost odsouzeni," informoval policejní mluvčí František Kořínek.

Tím byly naplněny znaky skutkové podstaty přečinu krádež. Za oba uvedené přečiny podezřelým v případě prokázání viny a odsouzení hrozí trest odnětí svobody na šest měsíců až tři léta. "Ve věci je konáno zkrácené přípravné řízení," dodal mluvčí. (red)

Poslat nový komentář