Osm krádeží na Němčicku má na svědomí recidivista

Osm krádeží na Němčicku má na svědomí recidivista
ilustrační foto PČR

Z přečinu krádež, přečinu porušování domovní svobody a přestupku proti majetku viní policisté jednapadesátiletého muže z Kojetínska. Těchto skutků se měl dopustit v celkem osmi případech v období od začátku roku do současnosti v obcích Němčice nad Hanou a Vrchoslavice. 

Objektem zájmu obviněného muže byly zejména zahradní chatky či stavební buňky, v jednom případě se pak vloupal do rekonstruovaného domu. Do objektů se muž vloupával po násilném překonání vstupních dveří či branek. Poté z nich odcizil nářadí, materiál či různé vybavení. V jednom případě v neužívaném objektu demontoval a odcizil 21 kusů zářivek a 15 kusů ozdobných lišt. Celková výše způsobené hmotné škody byla dosud vyčíslena na 76 700 korun.

Dopadnout muže se podařilo díky dobré spolupráci policistů obvodního oddělení v Němčicích nad Hanou a kriminalistů prostějovského oddělení obecné kriminality. Pod tíhou předloženého důkazního materiálu se obviněný ke krádežím přiznal a většinu odcizených věcí policistům vydal. Ostatní měl prodat do sběrných surovin a peníze užít pro svoji potřebu.

"Muž se tohoto jednání dopustil přesto, že byl v roce 2015 pro obdobnou trestnou činnost Okresním soudem v Přerově odsouzen k nepodmíněnému trestu odnětí svobody na 8 měsíců. Také s ohledem na tuto skutečnost mu v případě odsouzení za uvedené jednání hrozí trest odnětí svobody na jeden rok až pět let," uvedl policejní mluvčí František Kořínek. (red)

Poslat nový komentář