Strážníci se ptají, kde máte peněženku

Strážníci se ptají, kde máte peněženku
Foto Městská policie Prostějov

Opakování je matka moudrosti. S blížícími se vánočními svátky zahájila Městská policie Prostějov v ulicích opět preventivní akci.

Strážníci při vánočních nákupech upozorňují na zvýšení pozornosti před kapesními zloději. V průběhu prosince probíhá preventivní akce s názvem „Kde mám peněženku?“ Před obchodními domy hlídky upozorňují občany, aby si dávali bedlivý pozor na své věci. "V předvánočním shonu bývají nejpočetnější skupinou okradených starší lidé. Zlodějíčci vyčkávají a využívají jejich neopatrnosti například při skládání nákupu do tašky, zavazadlového prostoru vozidla a podobně. Často se stává, že lidé při odchodu z prodejny peněženku řádně neschovají," zmínila známá fakta Jana Adámková z oddělení prevence Městské policie Prostějov.

První upozorňovací akce se konala ve čtvrtek 1. prosince v dopoledních hodinách před Kauflandem. Zákazníci, kteří měli svou peněženku řádně zabezpečenou, dostali od strážníků praktickou nákupní tašku s reflexní nášivkou. Celkem jich městská policie rozdala téměř osmdesát. 

V dalších dnech budou strážníci v této aktivitě pokračovat. Hlídky městské policie věnují v tomto období zvýšenou pozornost rizikovým lokalitám, jako jsou parkoviště před nákupními středisky, hlavní nádraží, hřbitov, parky, náměstí a další.

(red)

Poslat nový komentář