Kapsářky řádily na hlavním nádraží!

Kapsářky řádily na hlavním nádraží!
ilustrační foto

Pozor na kapesní zlodějky, které tento týden "úřadovaly" v lokalitě u hlavního nádraží. Strážníci sice rizikovou lokalitu monitorují, ale zvýšená obezřetnost je na místě.

V pondělí 5. prosince před čtrnáctou hodinou přijali strážníci prostějovské Městské policie na lince 156 oznámení o kapesní krádeži. Čtyři muži včetně jimi zajištěné podezřelé čekali před vestibulem hlavního nádraží na strážníky. Pánové k události vypověděli, že pachatelka měla z peněženky, kterou jednomu z nich odcizila, vytáhnout hotovost v částce asi 840 Kč. Okradený byl zjevně ovlivněn lihovinami, čímž kapsářkám usnadnil "práci."  

Žena před svým zadržením finance stihla předat přítomné známé, která s ní byla společně při činu. Jí se podařilo s penězi utéci neznámo kam. Jednatřicetiletá zadržená byla poté strážníky převezena na služebnu Policie ČR k dalším úkonům pro podezření z trestného činu.

Vzhledem k častým krádežím v lokalitě hlavního nádraží strážníci monitorují zdejší prostor. Ve čtvrtek 8. prosince v nočních hodinách byla nasměrována kamera na dvě mladé ženy zdržující se v prostoru před vstupem do vestibulu. Při monitorování uvedeného místa bylo velmi zřetelně zaznamenáno, jak se dívka snaží vyprostit z objetí jedné z postávajících. Ta ji neustále objímala a přitom ustavičně slečně sahala na kabelku, kterou měla přes rameno. Vehementně se ji snažila tašku prohledat. Ihned byla na místo vyslána autohlídka. Jakmile se obtěžovaná pokusila odejít do vestibulu hlavního nádraží, zlodějka jí uchopila za kabelku. Při tomto přetahování se násilnici podařilo z taštičky odcizit peněženku. Po zmocnění si ji okamžitě strčila za výstřih svého kabátu a se společnicí se dala na útěk podél vystavené lokomotivy směrem k ulici Hvězda. 

Hlídka prověřila přilehlé lokality. Bleskurychlým zákrokem se strážníkům podařilo zajistit podezřelé, a to u křižovatky ulic Trávnická a Karlov. "Dotyčné se ještě pokusily před svým zadržením do příjezdu hlídky zbavit odcizené peněženky a zahodily ji do křoví. Pro podezření z trestného činu přivolána na místo Policie ČR, která si událost převzala k dalším úkonům," řekla k případu Jana Adámková z oddělení prevence Městské policie Prostějov.

K případu ještě dovětek: jedna ze zlodějek byla ve stejný den přistižena při krádeži v obchodním domě, kdy z krabice vytáhla rychlovarnou konvici a tu uschovala do dětského kočárku. Po projití pokladní zónou byla zajištěna ochrankou. Jednadvacetiletá vrátila nepoškozené zboží do prodejny se slovy „nejsem jediná, kdo krade." 

(red)

Komentáře

Dobrý den,
chtěl bych jenom upozornit, že přítomný nemusel být ovlivněný lihovinami - shodou okolností jsem zvedal výše uvedeného muže ze země, když ležel na zemi a spousta přihlížejících jen nečině přihlížela a nebyla schopna nic udělat. Podle toho, co mi říkal jeho kamarád, který zadržel pachatelku byl jeho kamarád diabetik a pokud byl, tak to, co z něho bylo cítit nebyl alkohol, ale aceton - případ diabetické ketoacidózy, kdy diabetik má moc cukru v krvi a málo inzulínu, takže cukr nedokáže zpracovat a tak začne tělo využívat tuky a právě při metabolickém zpracování tuků vznikají ketolátky, specificky aceton a ten je poté vylučován dechem - takže lidé si myslí, že je to jen povalující se ožrala, ale ve skutečnosti může jít o život. Tolik jenom k doplnění informací, že ne každý zapachajicí může být ožrala.

S pozdravem Jiří Najer

Poslat nový komentář